Hvordan underholder jeg billigt mine børn i ferien?

Står ferien for døren, og har du endnu ikke fået planlagt noget, du kan lave med dine børn, er der her et par ting, der kan redde dig – også selvom du ikke har så mange penge at gøre godt med.

Det gode ved børn er, at det sjældent behøver at koste mange penge at finde på underholdning til dem. De er sjældent lige så kræsne på det område, som vi voksne kan være.

Find på lege i haven

Hvis det bare skal være noget simpelt, kan det jo altid være en mulighed at finde på nogle gode lege ude i jeres have, hvis I har sådan en til rådighed. Ellers er der nok gode chancer for at finde et grønt areal i nærheden, hvor I kan lege på.

I kan spille fodbold, stangtennis, minigolf, spille kongespil eller hvad det nu kan være. Der er masser af gode lege til haven, og hvis du savner idéer til, hvad det kan være, er der mange gode idéer på nettet, som du bare kan tyvstjæle.

Tag på det lokale galleri eller museum

Hvis I gerne vil lidt ud af huset, kan det også være en mulighed at tage på lokale galleri eller museum for at komme helt tæt på den lokale historie. Der er mange mindre byer rundt om i Danmark, der også har museer og gallerier med udstillinger, som oftest er gratis eller meget billige at komme ind på.

Har du mindre børn, er det ikke sikkert, at et galleri eller en udstilling er lige det, der rammer rigtigt. Men det kan nu være meget sjovt at komme på eks. museum, hvis I kan finde et museum, der også har fokus på, at børnene skal have det sjovt. Her kan Nationalmuseet eks. være et godt bud.

Stranden er altid åben

Er det sommerferien, der venter lige om hjørnet, kan det også være en oplagt, og ikke mindst gratis mulighed, at tage på stranden. Vi har så mange lækre strande i Danmark, så der er med garanti også en i nærheden af, hvor I bor.

Pak en køletaske med nogle lækre sager, tag nogle snacks med og gør jer så ellers klar til en hel dag på stranden i det gode vejr. Det koster ikke meget med de få snacks, og det kan blive til mange timers sjov ude i det blå.

Vandre- eller cykelture i det fri

Må det gerne være lidt mere aktivt, og kan dine børn godt lide at bevæge sig, kan det også være en mulighed at tage på vandreture eller på en cykeltur et sted i Danmark. Der er mange gode vandreruter, og så bestemmer du selv, om det bare skal være en enkelt dag, eller om der skal soveposer med, så I kan overnatte i det fri.

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på, hvad du og børnene skal finde på i den kommende ferie. Der er masser af sjove ting at lave, der ikke koster en formue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.