Hvordan laver man et cv?

Mange arbejdsgivere læser dit cv, før de læser din ansøgning. Derfor er det en absolut nødvendighed, når du søger job, at du har et perfekt cv. Men hvordan laver man et cv? Det får du svaret på her.

 

Dit cv skal indeholde relevante fakta om dig og dine kompetencer. Du kan enten vælge at lave et kronologisk cv eller et kompetencestyret cv.

Du starter med et brutto-cv

Uanset om du vælger kronologisk eller kompetencestyret cv, så skal du bruge et brutto-cv. Et brutto-cv indeholder alle informationer om din erhvervserfaring (hvis du har nogen), uddannelser og kurser, interesser og fritidsjobs, sprog, kontaktoplysninger, evt. referencer, alder, familiemæssig status og billede.

Hvordan laver man et cv?
Hvordan laver man et cv?

Erhvervserfaring, uddannelser og fritidsjobs skal stå i omvendt kronologisk orden, altså startende med det seneste, du har beskæftiget dig med.

Når du har lavet dit brutto-cv, skal du beslutte dig for, om dit cv skal være kronologisk eller kompetencestyret.

 

Det kronologiske cv fokuserer på dine ansættelsesforhold, og det kompetencestyrerede fokuserer på, hvad du har lært – hvilke kompetencer du har erhvervet dig – i dine ansættelsesforhold.

Hvordan laver man et kronologisk cv?

Det kronologiske cv er det cv, arbejdsgiverne ser flest af. Det i sig selv er jo en fordel.

Tag nu dit brutto-cv. Under de aktiviteter du finder relevante i forhold til den stilling, som du søger, beskriver du kort dine væsentligste opgaver, resultater og erfaringer.

Denne form for cv er velegnet, hvis du har et langt karriereforløb bag dig. Ulempen ved cv’et er, at arbejdsgiveren skal lede efter dine relevante kompetence blandt alle dine ansættelsesforhold.

Hvordan laver man et cv, der er kompetencestyret?

Fordelene ved det kompetencestyrede cv er, at du kan målrette det til den stilling, du søger, og at arbejdsgiveren ikke skal lede efter dine relevante kompetencer, for dem har du samlet for ham/hende på ét sted.

Du indleder det kompetencestyrede cv med et kort resume af, hvorfor du søger stillingen/hvad du kan bidrage med.

 

Herefter tager du også her udgangspunkt i dit brutto-cv. Pluk de kompetencer ud, du har i relation til stillingen, du søger.

Denne form for cv er især velegnet, hvis du er nyuddannet, men kan også gøre et langt kronologisk cv mere overskueligt. Ulempen ved cv’et er, at det skal laves om, hver gang du søger en ny stillingstype.

Referencer

Om du vil oplyse referencer i cv’et er op til dig, men du bør minimum skrive, de kan fremskaffes på forlangende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.