Hvad skal jeg give min mor i fødselsdagsgave?

Selvom du sikkert kender din mor rigtig godt, så kan det være svært at finde en god fødselsdagsgave til hende, da hun måske ikke rigtigt ønsker sig noget eller ikke vil have at hendes børn bruger mange penge på gaver til hende. Uanset årsag, så får du i denne artikel nogle gode gaveideer til din mors fødselsdag.

Hvad skal jeg give min mor i fødselsdagsgave?
Hvad skal jeg give min mor i fødselsdagsgave?

Hvilken type gave du skal gå efter til din mor, afhænger både af din egen og din mors alder. Hvis du selv stadig er et barn, så er det helt i orden at give din mor hjemmelavede og kreative gave til hendes fødselsdag.

I nedenstående afsnit kan du finde gode ideer til kreative og hjemmelavede fødselsdagsgaver til din mor, samt gode gaver du kan give din mor, hvis du selv er voksen. Savner du yderligere inspiration, så tjek denne artikel med gaver til mor.

Hjemmelavede fødselsdagsgaver til mor

Du vil naturligvis altid være din mors barn selvom du er blevet voksen, men hvis selv stadig er et barn, så er det helt i orden at give din mor hjemmelavede gaver til fødselsdag.

Hvis du ikke ved hvilke kreative gaver du kan lave til din mor, så kan du få et par ideer herunder. Ofte kan du få hjælp til at lave gaverne i skolen i bestemte fag eller efter timerne. Spørg din lærer eller pædagog om ikke i kan lave hjemmelavede gaver en dag.

 • Perleplader – Find et flot mønster du kan bygge på din perleplade og lav en flot stjerne, en sol eller lignende.
 • Lysestager – Du kan lave lysestager på mange kreative måder. Det kan f.eks. være ud af gamle glas, som du dekorerer eller farver. Det kan også være gamle dåser eller noget du laver i træ i sløjd på skolen, som kan holde et stearinlys.
 •  Stearinlys – Måske kan du overtale din lærer eller din pædagog til at i skal lave stearinlys næste gang i skal være kreative. Så kan du lave nogle flotte stearinlys til din mor.
 • Pynt til særlige højtider – Du kan også lave pynt til jul, påske eller andre højtider. De fleste mødre elsker at tage det pynt frem én gang om året som børnene har lavet. Det er også noget der er sjovt at tage frem når børnene er blevet voksne. Det skaber dejlige minder og er en god fødselsdagsgave til din mor.
 • Bordskånere – Du kan lave nogle flotte bordskånere i sløjd, som din mor kan sætte varme gryder og pander på.
 • Historie eller brev – Skriv en historie om eller til din mor, hvor du fortæller hvor meget du holder af hende, eller skriv et sødt brev, hvor du fortæller hende hvor meget du elsker hende.
 • Tegning – Du kan også lave en flot tegning til din mor. Det kan f.eks. være en tegning af jeres hus hvor hele familien der står udenfor. Hvis du gør dig umage, vil din mor gemme tegningen i mange år.
 • Lav en billedserie eller en video – Er du gammel nok til at have en telefon eller en tablet, så kan du også lave en elektronisk billedserie eller en sød video om din mor. Tag nogle billeder af hende i bestemte situationer i hverdagen og sæt dem sammen med en lille tekst i et slideshow eller lignende. Du kan også lave en lille film til din mor, hvor du filmer hende i sjove situationer eller måske bare hverdagssituationer med familien.
 • Tilbyd din hjælp – Lad din mor få lidt fri på sin fødselsdag ved at tilbyde din hjælp til de huslige pligter. Du kan f.eks. tilbyde at lave mad, gøre rent, vaske op eller hænge vasketøjet op. Send din mor ind på sofaen imens med et ugeblad, eller giv hende fjernbetjeningen til tv’et, så hun kan nyde en halv times fred og ro.

Find flere ideer på denne blog.

Din mor har med garanti nok at se til. Det har de fleste mødre og det de ønsker sig allermest, af deres børn, er at de hører efter, opfører sig pænt og i det hele taget er søde. Du kan tænke over om der er noget du kan forbedre for at gøre din mor ekstra glad. Om ikke andet så i hvert fald på hendes fødselsdag.

Gaver du kan give din mor til fødselsdag som voksen

Er du i slutningen af dine teenageår eller allerede voksen, så er du nødt til at ofre nogle penge på fødselsdagsgaven til din mor.

Det du bør gå efter, er at gøre din mor glad og overrasket. Hun kan sagtens blive glad for en gave, som hun forventer at få. F.eks. hvis du har fået en ønskeseddel, men det vil ikke overraske hende. Herunder får du vores bud på hvilke gaver der både vil overraske og gøre din mor glad i låget.

 • Scrapbog – Tag nogle gode billeder af din mor hvor hun er sammen med familien i årets løb og sæt dem sammen i en scapbog eller en kalender, med ét billede til hver måned. På den måde skaber du gode minder og hun vil altid have noget dejligt at kigge på.
 • Massage – Forkæl din mor med en ansigtsmassage eller en kropsmassage og lad hende komme ud med fornyet energi og dejlig afslappet.
 • Spadag – Inviter hende med på en spadag eller giv hende muligheden for at tage afsted med en veninde.
 • God mad – Inviter din mor på hyggeligt samvær på den lokale cafe eller giv hende et gavekort til en god madaften ude af huset med en valgfri deltager, så hun selv kan vælge hvem hun vil dele aftenen og maden med.
 • Biograftur – Giv din mor en friaften, hvor hun kan tage i biografen med popcorn, slik og sodavand og glemme alt om husholdning og pligter for en stund. Det er noget alle sætter pris på.
 • Ophold – Den ultimative gave til din mor ville være et ophold. Det kan f.eks. være et wellnessophold, et gourmetophold eller et ophold i naturskønne områder der opfordrer til at være aktiv og komme ud i naturen.

Vil du gerne have flere gode ideer til hvad du skal give din mor til fødselsdag, så tjek denne guide med gode gaver til mor. Held og lykke med gavejagten!