Hvad kan jeg låne?

Med mindre du er optaget i RKI eller Debitor Registret, har du mulighed for at låne rigtig mange penge. Især hvis du vælger at ansøge om lån online.

 

Skal du i banken, er der en bankrådgiver, der kommer til at sidde imellem dig og dit lån. Vedkommende skal godkende lånet. Ansøger du på nettet, er der ingen, der blander sig i, hvad du skal bruge pengene til. Her har du mulighed for at låne op til deres max grænse for udbetaling uden problemer.

Hvilke typer af lån findes der?

Der findes en lang række forskellige lånetyper, som alle er gode at kende til, inden du kaster dig ud i at ansøge om lån. Her gennemgår vi de mest populære typer af lån.

 

Kviklån

Til at starte ud med har vi kviklånet. Det er efterhånden nok en af de mest populære typer af lån. Det er nemt, enkelt og har typisk en hurtig udbetaling på mellem en time og 24 timer.

 

Forbrugslån

Forbrugslånet kan du både finde på nettet og hos din bank. Et forbrugslån er beregnet til at blive brugt her og nu, og typisk vil der være tale om materielle køb, betaling af regninger du ellers ikke har råd til og så videre.

 

Privatlån

Privatlånet læner sig meget op af et forbrugslån. Du kan også mange steder ansøge om at få et privatlån online. Der er gerne hurtig behandling af din ansøgning, og pengene bliver udbetalt direkte til din konto. Det er som oftest utroligt nemt at få et privatlån, så mangler du penge her og nu, kan det være en god mulighed.

 

Billån

Skal du have dig en ny bil, vil det være oplagt at tage et kig på særligt en type af lån – nemlig et billån. Du kan få et billån mange steder – i banken, online, gennem din bilforhandler. Det er op til dig at vælge, hvor du mener, du får den bedste rente på lånet.

 

Samlelån

Vil du gerne af med din gæld, og skylder du penge til en række kreditorer, kan det være smart at få et samlelån. Så samler du alt din gæld hos en enkelt udbyder og skal kun koncentrere dig om et girokort hver måned.

 

Studielån

Går du i skole, og har du brug for penge ved siden af din SU for at få det hele til at fungere, kan du med fordel overveje at få dig et studie- eller SU-lån. Det er der mange, der vælger at få, så de rent faktisk kan klare studiet uden at skulle arbejde sig selv helt flad, når de har fri fra skole.

 

Boliglån

Skal du købe bolig, er det et klassisk boliglån, du skal ud i at tage. Her er der ofte tale om lån op imod en eller flere millioner, alt afhængig hvor dyr en bolig du har øje på.

 

SMS lån

Hvis du gerne vil låne penge nemt og hurtigt, skal du kigge på et SMS lån, eller et mobillån som det hedder nu om dage. Her kan du nemlig ansøge om et lån direkte fra din telefon, hvilket for mange er nemmere end at skulle ansøge på en computer.

 

Kassekredit

Har du brug for en konto, som du bare kan trække penge fra, når du har brug for det, kan det være klogt at få en kassekredit. Så skal du kun betale af på det beløb, du rent faktisk bruger, og ikke hele beløbet på kontoen. Det kan for mange være smart at få en kassekredit sammenlignet med et almindeligt lån.

Hvilke krav er der for at kunne låne penge?

Der er som regel en række af krav for at kunne ansøge om et lån. I hvert fald hvis du vælger at ansøge online. Herunder kan du se en liste over de mest almindelige krav, som du kan støde på, når du skal have et lån. Så lån penge nemt på nettet, hvis du opfylder følgende:

 

  • Du er over 18 år gammel
  • Du har en dansk folkeregisteradresse
  • Du har en dansk bankkonto
  • Du har et telefonnummer og en e-mail du kan kontaktes på
  • Du har et aktivt NEMid
  • Du er ikke registreret i RKI eller Debitor Registret

 

Opfylder du disse krav, kan du i hvert fald låne penge hos langt de fleste udbydere. Nogle steder skal du være ældre end 18 år gammel, men du skal mindst være 18 for at låne penge.

Så mange penge kan du låne online

Du har rent faktisk mulighed for at låne rigtig mange penge online. Bare fordi du låner penge på nettet, betyder det ikke, at du skal holde dig til lån på 1.000 eller 5.000 kroner.

 

Flere steder kan du låne flere hundrede tusinde kroner, hvis du har behov for det. Det kan dog være, at der er en lidt længere udbetalingstid på disse lån sammenlignet med mindre lån.

Hvor gammel skal jeg være for at låne penge?

I Danmark skal du være minimum 18 år gammel for at kunne låne penge. Er du derfor under 18, kan du ikke lovligt optage et lån.

 

Der er dog flere udbydere, der sætter en højere aldersgrænse for udbetaling af lån. Der er eksempelvis mange, der kræver, at du er mindst 19, 20, 21, 23 eller sågar 25 år gammel for at blive godkendt til et lån hos dem.

 

Men er du bare 18, er der åbent for lån hos en stor stak låneudbydere, så det er skam muligt for dig at låne penge som 18-årig.

Hvad kan jeg låne?
Hvad kan jeg låne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.