Hvad koster 1 kWh?

Det kan være svært helt at slå fast, hvad en enkelt kWh koster. Priserne er nemlig ikke altid på det samme leje, og hvad 1 kWh koster i år, kan så være ændret allerede næste år.

Prisen ligger i øjeblikket på omkring 2,25 kroner per kWh. Så går ud fra dette tal, hvis du skal regne med, hvad prisen for dit elforbrug bliver i år. 2,25 er ikke en fastsat pris, men det er cirka den nuværende pris.

Priserne ændrer sig år til år

Der kan være mange ting, der spiller ind og får priserne på el til at stige eller falde. Det kan blandt andet være vejret, som kan være med til at påvirke, hvor meget el vi rent faktisk bruger, og dermed har det også en indflydelse på priserne.

Så hvis du gerne vil vide, hvad prisen på el er, kan det være en god idé løbende at tjekke op på, hvad det koster dig hvert eneste år. Prisen for i år kan du ikke nødvendigvis regne med igen til næste år.

Det består en kWh af

Når du “går ud på markedet” og køber 1 kWh, betaler du ikke kun for den el, du bruger. Ud af de eksempelvis 2,25 kroner, som en 1 kWh koster, er det egentlig kun en brøkdel af beløbet, der rent faktisk er elektriciteten. Oven i den pris kommer der så en masse andre ting, som du også skal betale.

Størstedelen er afgifter. Det er blandt andet PSO-afgift og El-afgift, som du ikke kan komme uden om at betale, men som reelt set ikke har noget med selve den ene kWh at gøre. Derudover skal du også betale moms, og så er der transportomkostninger på elektriciteten. Så selve den ene kWh strøm udgør kun en brøkdel af de 2,25 kroner.

Spar penge ved at skifte leverandør

Du har selv mulighed for at vælge, hvorfra du gerne vil købe el. Derfor er der også rigtig mange leverandører, der prøver at skaffe nye kunder ved eksempelvis at reklamere for sig i storcentre, hvor de har interviewere, der spørger ind til dit valg af el-leverandør. Dem har du sikkert mødt før.

Det er ikke sikkert, du sparer penge ved at skifte over til en ny leverandør, men det kan lade sig gøre at finde billigere og dyrere leverandører på markedet, så hvis du gerne vil betale så lidt som muligt, kan det være en god idé at undersøge de øvrige leverandørers priser.

Hvad koster 1 kWh?
Hvad koster 1 kWh?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.