Hvad betyder navnet?

Dit navn kan have en specifik, speciel og historisk betydning. Nogle navne har naturligvis en mere dybdegående betydning end andre, men næsten uanset hvilket navn du har, er der gode chancer for, at der er en eller anden større betydning tilknyttet til det.

 

Har du aldrig før undersøgt, hvad dit navn betyder, er det da bare med at tjekke op på det. Det er nemt, hurtigt og gratis, og du kan finde betydningen af dit navn hurtigt på nettet.

Hvert navn har sin oprindelse

Hvert eneste navn har sin egen unikke oprindelse. Det kan være tusinder af år gammelt, det kan være et par hundrede år gammelt eller du kan måske endda have et navn, der er blevet skabt inden for de sidste 100 år. Uanset hvilket navn du har, har det en spændende oprindelse, som er værd at dykke ned i og undersøge nærmere. I hvert fald hvis det har din interesse. Når du er i gang med at undersøge oprindelsen af dit eget navn, kan du samtidig også tjekke op på eksempelvis din families navne eller dine venners navne, hvis du finder det interessant.

 

Det er altid sjovt at gå på opdagelse i navne og deres historie, oprindelse samt betydning. Det er også sjovt at undersøge det sammen med sine forældre, hvis det ikke er noget, de har skænket yderligere tanker, dengang de gav dig navnet. Mange forældre vælger bare et navn, fordi det lyder godt, men det er de færreste, i hvert fald i vores kultur, der giver det på baggrund af en større betydning. Så du kan også vælge at sætte dig ned sammen med din mor eller far og tjekke op på, hvad jeres navne betyder. Det kan være interessant at finde ud af sammen med dem.

Hvor gammelt er dit navn?

Når du er i gang med at undersøge mere om dit navn, kan du også gå på jagt efter at finde ud af, hvor gammelt dit navn er, og hvor det overhovedet stammer fra. Er der endda flere versioner af dit navn, og kommer det oprindeligt fra et andet navn? Det kan godt være, at dit navn udspringer af et andet navn. Eller også har dit navn givet anledning til en række andre navne?

 

Hedder du eksempelvis Mick, er det et navn, der udspringer af navnet Michael. Derfor kan det også godt være, at selve navnet Mick ikke har en decideret betydning, men så skal du i stedet kigget under betydningen for navnet Michael, da det i dette tilfælde er det oprindelige navn, som Mick udspringer fra.

 

På den måde kan du altså hurtigt ende med at kigge på mange andre navne end dit eget, da oprindelsen kan være fra et helt andet eller tredje navn. Og kan du fastslå, om dit navn eksempelvis stammer fra kristendommen, den nordiske mytologi, den romerske æra eller andet, er det også nemmere at fastslå, hvor gammelt dit navn er.

Slå dit navn op online

Uanset hvad du hedder, har du mulighed for at slå dit navn op online og finde frem til oprindelsen af dit navn, samt hvad der ellers er at finde af information om netop dit navn. Der er en lang række hjemmesider, der kan hjælpe dig med at finde information om dit navn. Det nemmeste er at søge efter dit navn samt betydning på Google, og så vil du ellers blive præsenteret for en lang række hjemmesider, der hver har sit svar på, hvad dit navn betyder, hvor det stammer fra, eller hvor gammelt det eventuelt er.

 

Har du et navn, der ikke er af en dansk oprindelse, kan det være, du bliver nødt til at slå det op på en international søgetjeneste, hvis du ikke kan finde noget om dit navn på de danske sider. Der er heldigvis også lavet mange engelske sider, som dækker over mange flere navne, hvor du kan være heldig at finde dit navn. Det er sjovt at gå på opdagelse i navnes betydning, og du kan hurtigt ende med at bruge mange timer på at undersøge historikken bag mange andre navne end bare dit eget. Det er sjovt også at kende til oprindelsen af dine familiemedlemmers navne eksempelvis.

Bliv inspireret til dine egne børns navne

At gå i gang med at undersøge navne og deres betydning kan også give dig selv inspiration til at finde på navne til dine egne børn. Skal du være forælder inden for den nærmeste fremtid, og har I endnu ikke fundet ud af, hvad barnet skal hedde, kan det være, at det er den perfekte måde at finde frem til det helt rette navn. Har I allerede et par idéer til navne, kan det også være en rigtig god idé til at afgøre, om nogle af navnene har en negativ oprindelse eller betydning, så I kan snævre listen af idéer ind.

 

Er du på udkig efter et unikt navn, kan du også tjekke op på navnenes statistik og på den måde finde frem til navne, der ikke er særlig udbredt i Danmark. Nu om dage er der mange forældre, der gerne vil give deres barn et unikt navn, og derfor ser vi blandt andet også mange sammensatte navne, da det er en nemmere måde at gøre navnet unikt på. Du har frit valg fra stort set alle hylder, når du skal finde på det perfekte navn til dit kommende barn. Det er bare med at gå i gang.

Hvad betyder navnet?
Hvad betyder navnet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.