Hvad er min bil værd?

Er du interesseret i at sælge din bil, eller vil du bare gerne vide lidt mere om, hvad den eventuelt er værd, hvis du en dag får lyst til at sælge den, er det heldigvis nemt at finde ud af.

Det er i hvert fald nemt at finde frem til en cirka pris. Vil du have en helt nøjagtig vurdering kræver det en mere nøjsom gennemgang af bilen af en fagkyndig, men du kan nemt få et prisforslag på din bil, hvis du er interesseret i det.

Få en prisvurdering hurtigt online

Hvis du ikke nødvendigvis er interesseret i at sælge din bil lige med det samme, men måske bare er interesseret i at finde frem til en cirka pris, så du har en idé om, hvad du eventuelt vil kunne få for din bil, hvis du solgte den, kan du nemt hente sådan en pris på nettet. Du kan rent faktisk klikke dig frem til en pris, som du så sådan cirka kan gå ud fra, hvis du skal sætte den til salg.

Måden du gør det på er ved at klikke dig ind på en af de mange hjemmesider, som netop kan udregne sådan en pris for dig. Typisk foregår det bare ved at beskrive bilen kort og oplyse om bilens nummerplade. Så henter systemet alle de øvrige informationer på bilen helt automatisk. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan klikke dig til en pris. Eksempler på disse kan være AutoUncle, Bilbasen eller FDM’s Bilvurdering, som du kan tilgå online. Du kan opleve at få forskellige vurderinger af din bil, alt afhængig hvor du vælger at få den vurderet, og derfor skal du også kun bruge denne pris som vejledende.

Lad der altid være plads til forhandlinger

Er du meget interesseret i at sælge din bil så hurtigt som muligt, er det bare med at få sat den til salg, så du kan begynde at få interesserede til at kigge på den. Når du skal sælge din bil, har du to valgmuligheder. Du kan enten sætte den til salg selv og sælge den privat. Det kan du blandt andet gøre ved at sætte din bil til salg på DBA, Facebook, Bilbasen eller en af de mange andre hjemmesider, hvor private har muligheder for at sætte biler til salg.

Du kan også vælge at gå til en brugtvognsforhandler og spørge, om han er interesseret i at købe din bil fra dig. Har du brug for pengene her og nu, og er det vigtigt med et hurtigt salg, er den nemmeste og hurtigste vej nok at gå direkte til en forhandler. Du får måske ikke den mest optimale pris, men han kan typisk betale dig kontant her og nu og afhænde dig bilen med det samme.

Sætter du selv din bil til salg, kan det være en god idé at sætte den til lidt højere pris, så der er plads til forhandling. Alle købere, uanset om der er tale om forhandlere eller private, vil prøve at prutte prisen ned. Og det er uanset om du har sat prisen lavt i forvejen. Så vær sikker på at der bliver forhandlet for køberens side og sæt prisen derefter, så du giver dig selv lidt plads til at forhandle.

Spørg din lokale brugtvognsforhandler

Hvis du gerne vil have et mere konkret bud på, hvad din bil er værd, og du ikke bare kan nøjes med en sådan cirka pris, som du kan klikke dig til på nettet, kan det være en god idé at køre din bil forbi en brugtvognsforhandler og få hans vurdering af bilen. Bemærk at han typisk vil vurdere den til mindre, end hvad den vil ende med at koste hos ham, hvis du skulle købe den samme bil af ham.

Forvent ikke at få samme vurdering som den du har hentet online. Har du god tid til at sælge din bil, og har du ikke travlt med at komme af med den, kan det være en god idé at prøve at sælge den privat først. Det kan give dig en mulighed for at få lidt mere for din bil, end hvis du tager til en forhandler for at sælge den.

Der kan være stor forskel på samme model

Når du klikker dig til en pris, er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være stor forskel i prisen, selvom der måske er tale om en og samme model. Hvis du eksempelvis har set din bilmodel være til salg for 60.000 kroner, er det ikke sikkert, at din bil vil blive vurderet til det samme, selvom den måske er samme årgang, har samme ekstraudstyr og har kørt samme antal kilometer. Har du eksempelvis slidt din bil mere, er der flere buler, ridser og fejl, eller har du røget i bilen, er det klart, at der vil være en forringelse af din bil sammenlignet med den, du har set sat til salg for 60.000 kroner.

Derfor kan det igen være svært at regne helt nøjagtigt med de priser, du kan klikke dig til på nettet. Men du kan jo altid prøve at sætte din bil til salg til den pris, du nu engang har fundet frem til. Så kan du jo altid mærke på markedet, om der er interesse for bilen eller ej. Hvis der ikke er en eneste, der skriver på den, er det nok ikke den rette pris, du har sat den til.

Hvad er min bil værd?
Hvad er min bil værd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.