Hvad er vigtigt ved valg af en LED-pære?

LED-lys er de seneste år blevet utroligt populært, hvad enten der er tale om private boliger eller virksomheder. Hvis du ikke allerede har udskiftet dine traditionelle pærer til LED-pærer, er det en god idé at overveje at komme i gang med det.

Det er endda slet ikke særlig besværligt at skifte til LED-pærer. Rent faktisk kan du sagtens selv gøre det. Du behøver ikke engang at kontakte et elektrikerfirma, så du kan spare denne udgift væk. Men inden du køber LED-pærer til dine lamper i hjemmet, er det vigtigt, at du ved, hvad du skal holde øje med.

Vær opmærksom på lumen

Hvis du tidligere har skulle købe en lyspære i en butik eller online, har du højst sandsynligt taget et kig på watt. Det er ikke noget, du bør være opmærksom på, når du skal købe en LED-pære. Du skal bare holde øje med lumen. Det er nemlig lumen, der giver dig et indblik i LED-pærens lysstyrke.

Dette er på grund af, at en LED-pære ikke bruger særlig mange watt, når den producerer lys. Derfor er lumen et meget mere præcist tal. Er du på udkig efter en LED-pære til din bolig, er det altså en fordel, at du tjekker lumen i stedet for watt. Det hjælper dig med at finde en pære med den rette lysstyrke.

Farvegengivelsen er også en vigtig faktor

En anden vigtig faktor, når du skal købe en LED-pære, er farvegengivelsen. I dette tilfælde skal du tage et kig på Ra-værdien. Denne værdi viser dig en LED-pæres evne i forhold til at gengive farver.

Når der er tale om Ra-værdien, går skalaen fra 1 til 100. Er tallet 100, sikrer det, at farvegengivelsen er helt perfekt. De bedste LED-pærer på markedet kan have en farvegengivelse, som er på mere end 90.

Vælger du sådan en pære, kan du være sikker på, at den er af høj kvalitet. Disse pærer er dog typisk også dyrere, end hvis du vælger en LED-pære med en mindre god farvegengivelse. Men der er selvfølgelig undtagelser. Leder du efter LED-pærer i en god kvalitet, kan du tage et kig hos plusled.

Overvej farvetemperaturen

Kender du ikke til kelvinskalaen? Så er det på tide, at du lærer den at kende. For hvis du gerne vil vide, hvor varmt eller koldt en pæres lys er, skal du forstå denne skala. Hvis du ønsker koldt lys, skal du vælge en pære med et højt tal. Er du derimod på udkig efter en pære med et varmt lys, skal tallet helst være i den lavere ende.

Ved valg af en LED-pære er det vigtigt, at du overvejer, hvilken farvetemperatur der bedst passer til det specifikke rum. Det kommer i sidste ende an på, hvad formålet med rummet er, samt hvilke aktiviteter der foregår i rummet.

Hvorfor købe LED-pærer?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør vælge at købe LED-pærer fremfor traditionelle pærer såsom sparepærer, halogenpærer og glødepærer. Først og fremmest sikrer LED-pærer et fremragende og energibesparende lys. Derudover holder disse pærer i lang tid, så du ikke hele tiden skal døje med at udskifte dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.