Hvad er pad thai?

Hvis du har været i Thailand, er der ret gode chancer for, at du allerede har prøvet at smage pad thai.

Det er en klassisk nudelret fra Thailand, typisk serveret med enten rejer, kylling eller svinekød.

Hvad består pad thai af?

Pad thai består hovedsageligt af nudler, som er grundstenen i retten. Det er en nudelret, og det er en af de mere klassiske af slagsen fra det thailandske køkken. Foruden nudler kommer der også gerne en form for kød eller skaldyr i, hvilket kan være eksempelvis rejer, kylling eller svinekød.

Sidst, men ikke mindst, består pad thai også af en masse grøntsager og krydderier samt en pad thai sauce, som er med til at give retten den helt særlige smag af det thailandske køkken. Du kan finde saucen færdiglavet, hvis du vil gøre det nemt for dig selv at få den rette smag i retten.

Hvor lang tid tager det at lave?

Pad thai er heldigvis en forholdsvis simpel ret, hvilket blandt andet har den betydning, at den ikke tager særlig lang tid at lave. Selvfølgelig skal du hakke og snitte grøntsagerne og eventuelt også skære kødet ud, men ellers er der ikke meget mere at gøre i forhold til forberedelse af retten.

Derfor tager det som udgangspunkt et sted mellem 25 og 45 minutter at lave selve retten. Derfor er pad thai også en ideel ret at lave i hverdagen, hvor det skal være nemt og hurtigt, men hvor du samtidig også stadig gerne vil spise godt.

Hvor mange måder kan det laves på?

Der er mange forskellige måder at lave retten på, selvom den tager udgangspunkt i mange af de samme ingredienser. Først og fremmest er der mange forskellige måder at variere blandingen af grøntsager på. Der er ganske store chancer for, at du finder en ny måde at lave retten på, for hver opskrift på retten du falder over.

Selvom retten er relativt simpel at lave, er der stadig en del ingredienser med, så med mindre du har fiskesauce, riseddike, asiatisk skalotteløg eller hvad der nu ellers kan være ingredienser i denne ret, stående derhjemme, bør du nok lave retten på en dag, hvor du har fin tid til at handle ind også.

Lær at lave pad thai med Brødrene Price

To af landets mest kendte brødre har også før kastet sig over retten i et af deres programmer, hvilket giver dig mulighed for at lave retten akkurat som Brødrene Price. Du finder den helt nøjagtige opskrift til Brødrene Prices pad thai her.

I deres ret gør de blandt andet brug af risnudler, men sørg også for at gøre klar til at finde ingredienser som palmesirup, galanga og tamarind-pasta frem fra gemmerne. Retten tager ca. 30 minutter at lave, og der skulle gerne være mad nok til fire personer.

Brug Youtube til at finde alternative opskrifter

Hvis der er en del af retten, du er i tvivl om, hvordan laves, kan det være en rigtig god idé at gøre brug af Youtube. Derinde finder du rigtig mange videoer, der viser dig, hvordan du bærer dig ad med at lave retten, og foruden en masse spændende versioner af pad thai, finder du også videoer af folk, der laver retten, så du kan se præcist, hvad du skal gøre.

At bruge Youtube til at finde opskrifter er guld værd, da det giver dig et meget bedre billede af, hvad du skal gøre, hvor meget du skal bruge, hvilke ting du skal have for at kunne lave retten og meget andet. Det kan nogle gange være meget rart at se retten blive lavet først, inden du selv skal kaste dig ud i det derhjemme.

Kan jeg købe pad thai som færdigret?

Hvis du ikke er den store kulinariske gevinst for menneskeheden, men du stadig har lyst til at kunne spise pad thai derhjemme, kan du heldigvis glæde dig over, at det er blevet muligt at købe pad thai som en færdigret i supermarkedet.

Nice’n easy har eksempelvis lavet en version, som du bare skal smide i mikroovnen i et par minutter, og så har du ellers en lækker pad thai færdigret klar. Den kan du blandt andet købe på Nemlig.com.

Kan jeg lave pad thai som vegetar ret?

Pad thai er den perfekte ret, da den giver dig mulighed for at tilpasse den til både kødspisere og vegetarer. Du kan eksempelvis vælge at udstyre retten med rejer i stedet for kylling eller svinekød, og på den måde er det også muligt at servere retten for vegetarer.

Finder du retten som færdigret, vil den typisk være med kylling, så hvis du gerne vil have pad thai som vegetar, kan det være en god idé at lave den selv, så du netop kan erstatte kyllingen med lækre rejer.

Prøv pad thai i Thailand

Hvis du skal til Thailand på et tidspunkt, vil vi naturligvis anbefale dig at prøve retten der, når du kommer frem. Selvfølgelig kan vi bikse en pad thai ret sammen herhjemme i Danmark, men der er nu ikke noget som at smage den originale vare fra det land, hvor retten stammer fra.

Og pad thai er bare en af mange lækre retter, der stammer fra det thailandske køkken. Du skal generelt bare glæde dig til at gå på opdagelse i et køkken, der eksploderer af smage, krydderier og indtryk. Glæd dig til at blive blæst bagover, hvis du inden længe skal til Thailand.

Hvad er pad thai? Læs her mere om den Thailandske ret.
Hvad er pad thai? Læs her mere om den Thailandske ret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.