Hvor meget kan jeg låne?

Der er nogle enkelte faktorer, der kan spille ind i forhold til mængden af penge, som du kan låne.

Først og fremmest er der de helt basale stopklodser, som kan forhindre dig i stort set at låne penge overhovedet. Er du eksempelvis optaget i RKI eller Debitor Registret, kan du stort set ikke låne penge nogle steder. Kun hos nogle enkelte, hvor du så skal have en kautionist, hvis du vil blive godkendt til et lån.

Dernæst kan der være en række låneudbydere, som kræver at du har en minimum indtægt, inden du kan blive godkendt til et lån hos dem. Men har du bare en fast årlig indtægt på 150.000-200.000 kroner, bør du blive godkendt hos langt de fleste udbydere.

Sidst, men ikke mindst, skal du også være dansk statsborger, have en dansk folkeregisteradresse samt have en dansk bankkonto, hvis du vil have mulighed for at låne penge af en dansk låneudbyder.

Opfylder du disse basale krav, har du så til gengæld mulighed for at låne op imod 500.000 kroner i et forbrugslån eller kviklån, eller endda endnu mere hvis du er på udkig efter et boliglån.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Hvilket lån du skal vælge afhænger helt af, hvad du skal bruge pengene til. Skal du eksempelvis ud og købe en bolig, skal du kigge i retningen af et boliglån. Boliglånet kan ikke bare søges på nettet, som du kan det med et kviklån, men du kan sagtens bruge nettet til at finde frem til de bedste udbydere.

Skal du købe en bil, er det et billån, du skal have dig. Det kan du til gengæld godt ansøge om flere steder på nettet. Det er vigtigt, at du ikke bare tager imod det første og bedste tilbud om finansiering, du får fra din forhandler, da du ikke kan være sikker på, at du der får den bedste rente. Du kan sagtens ansøge om et billån på flere hundrede tusinde kroner, hvis du skal have dig en bil i den klasse.

Skal du bare bruge et par tusinde til en ny telefon, et par nye møbler til din bolig eller en rejse til familien, kan du kigge efter et forbrugslån eller et kviklån. Her får du en hurtig udbetaling af pengene – gerne inden for et døgn – og så kan du ellers bruge dem på det, du ønsker.

Find ud af hvor mange penge du har brug for

Er det eksempelvis et forbrugslån, du er på udkig efter, kan det være en god idé at finde ud af på forhånd, hvor mange penge du har behov for at låne, så du ved, hvilken udbyder du skal kigge efter, når du går i gang med at lede. For der er stor forskel på, hvor mange penge de forskellige udbydere kan tilbyde dig. Nogle kan tilbyde dig op imod en halv million kroner, mens andre kun låner op til 3.000 kroner ud.

Finder du ud af, hvor mange penge du skal bruge, har du nemmere ved at finde frem til lige netop de udbydere, der tilbyder at låne dig det beløb, du har brug for. Når du ved, hvor meget du skal bruge, skal du bare til at vælge den udbyder, der kan give dig de bedste vilkår, eller som du har det bedst med at låne af. En online låneansøgning bliver typisk behandlet med det samme, og hvis du er heldig, kan du have pengene på din konto inden for bare 24 timer – nogle gange endda også inden for den første time.

Overveje eventuelt en kassekredit

Hvis du ikke er helt sikker på, hvor mange du skal bruge endnu, kan det også være værd at overveje at få dig en kassekredit. Med sådan en har du adgang til et beløb, men du behøver ikke at bruge hele beløbet. Har du eksempelvis en kassekredit på 20.000 kroner, og bruger du rent faktisk kun 10.000 kroner, skal du kun betale af på de 10.000 kroner og ikke samtlige 20.000 kroner. En kassekredit er egentlig mere bare en forhåndsgodkendelse af et lån, så du ved, at du kan trække af de penge, hvis du en dag får brug for det.

Men det koster dig ikke noget, indtil du begynder at bruge af pengene. Når du har brugt pengene, vil det beløb, du har brugt, bare fungere som et almindeligt lån, du skal afdrage på, akkurat som hvis du havde taget et forbrugslån eller et kviklån på det samme beløb. Så vælg en kassekredit, hvis du ikke er helt sikker på, hvor mange penge, du skal bruge, men du har en nogenlunde ide om et budget. Så ved du, at uanset hvor dyrt det bliver, kan du dække det med din kassekredit. Og bliver det billigt, har du ikke gældsat dig alt for meget, men kun for det beløb du rent faktisk har brugt.

Sammenlign låneudbydere og spar penge

Uanset hvilket lån du beslutter dig for at ansøge om, kan det være en rigtig god idé at sammenligne priserne hos de mange låneudbydere på markedet, så du kan få den bedste pris på dit lån som overhovedet muligt.

Der kan være stor forskel i priserne på de mange lån på markedet, så du kan faktisk ende med at spare op imod flere tusinde kroner, hvis du vælger at låne hos de billigere udbydere kontra de dyreste. Og det tager ikke meget mere end et par minutter, hvis du bruger en af de mange hjemmesider derude, der kan klare det automatisk for dig.

Hvor meget kan jeg låne?
Hvor meget kan jeg låne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.