Det skal du vide, inden du begynder at renovere dit badeværelse

Badeværelset er et af de rum i dit hjem som er mest komplicerede at renovere. Det skyldes, at badeværelset primært består af række elementer som kræver svære teknikker at renovere. Du kan sjældent bare give dit badeværelse et nyt lag maling for at friske det en smule op, da vanddampen gør materialevalget meget begrænset. Hvis du gerne vil renovere dit badeværelse, så er der et par ting, som du skal have tænkt over før. Du kan finde de vigtigste ting, som du skal vide, inden du renoverer dit badeværelse her.

Husk planlægning

Badeværelset er tit et mindre rum som skal indeholde en del store ting. Hvis du gerne vil ændre på rummets layout, så er det vigtigt, at du tager højde for størrelsesforhold. Du skal altså være sikker på at måle godt op, inden du vil installere et nyt bad eller skab. Derudover skal du også have planlagt, hvordan du vil renovere dit badeværelse. Det er vigtigt, at du vælger materialer som tåler fugt, så du ikke står med et råddent badeværelse om et par år. Mængden af planlægning varierer meget efter, om du kun vil ændre det visuelle eller det praktiske.

Lav et realistisk budget

Det kan hurtigt blive dyrt at renovere et badeværelse, hvis du ikke har lavet et budget. Det kan fx hurtigt blive dyrt at købe nye fliser, så du skal være sikker på, at du har taget højde for det. Det er ikke sikkert, at dit budget passer til dine forventninger, så det er altid smartest at overveje billigere alternativer eller kompromisser, inden du begynder renoveringen. Det kan være, at du finder et meget smartere alternativ til fliser, som gør det muligt at få råd til et dyrere brusehoved osv. Derudover er det også altid en god ide at have lidt luft i budgettet. Der er kan komme mange uforudsete omkostninger, hvilke er rare at kunne betale for indenfor budgettet. Hvis du så ikke møder nogle ekstra udgifter, så har du bare penge tilovers, som du kan bruge på noget andet.

Hvordan skal dit badeværelse se ud?

Det her er nok det, som du har tænkt mest over. Inden du begynder at renovere og købe ind, så er det altid smart have styr på, hvilken stil du går efter. Der er mange som går efter en mere minimalistisk stil, men det betyder ikke, at du skal. Du kan sagtens gøre dit badeværelse unikt med en speciel flise eller et flot spejl. Du kan finde inspiration mange steder; nettet, magasiner eller butikker. Når du har en ide om, hvordan badeværelset ser ud, så tænk over det i et par dage. Du skal helst kunne leve med designet i mange år endnu, så det er altid smart at tænke lidt længere for at være sikker. Hvis du har planer om at flytte i den næste fremtid, så er det smart at holde badeværelset neutralt, så en fremtidig køber også ville kunne lide det.

Kan du gøre det selv?

Der er ingen tvivl om, at det er billigere at renovere selv, men det er ikke altid den bedste løsning. Du kan finde en oversigt over VVS-installatører på VVS-oversigt.dk. Især ved badeværelser skal der bruges en masse svære teknikker, som er bedst at lade en fagmand lave. Derudover er der også en masse regler som skal overholdes, hvilket en fagmand også kan hjælpe med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.