Hvordan falder man i søvn, når det er lyst udenfor?

Det er ikke nogen hemmelighed, at det for rigtig mange kan være lidt af en udfordring at få en hel nats uforstyrret søvn. Og det er heller ingen hemmelighed, at det er endnu sværere om sommeren, hvor det er lyst mange timer i døgnet.

Er du én af dem, der kæmper lidt med søvnen, har vi løsningen: en sovemaske. Den er designet specielt til at hjælpe dig med at falde i søvn, uanset hvor meget lys der er i rummet, og hjælper dig samtidig til at få en roligere og dybere søvn.

Uanset om det er en lyset fra gadelamperne, der skinner ind ad dit vindue, kabinelyset på en flyrejse, eller de lyse sommeraftener der forstyrrer dig, er det utrolig vigtigt at undgå lys, når du skal sove. En effektiv løsning er at investere i en sovemaske.

Hvad enten du holdes vågen af rastløshed, grublerier, lys eller lyde, kan det være utroligt frustrerende ikke at kunne falde i søvn. Hvis du har prøvet at skifte hovedpude, lufte ud og undgår elektronik og TV inden du skal sove, så kan en sovemaske være løsningen, som gør den sidste forskel. For når lyset holdes ude med en søvnmaske forbedrer det dine chancer for at falde i søvn markant.

For at forbedre din søvnkvalitet, skal du ændre dit sovemiljø. Når du lukker al lys ude og blokerer det 100% fra dine øjne, begynder din hjerne at producere melatonin, og det hormon er nødvendigt for at påbegynde den dybe REM-hvileproces. Hvis du ikke allerede ved det, er REM-søvn det stadie i vores søvncyklus, som får os til at føle os veludhvilede om morgenen. Mangel på REM-søvn er forbundet med et lavt melatonin niveau, og det er det, der kommer til udtryk, når du vågner træt og uoplagt op om morgenen.

Når din hjerne udsættes for lys på tidspunkter, hvor den har brug for mørke, sænkes dit melatonin niveau, og hvilken betydning har det så? Det betyder, at både skær fra gadelamper, flimmer fra TV’et i et tilstødende lokale, samt lyset fra laptop, Ipad og mobil op til sengetid, har en negativ effekt på dit søvnmønster og forhindrer dig i at få en ordentlig søvn.

Så hvordan kan du på en behagelig, nem og hurtig måde blokere lyset fra at nå din hjerne? Ved at bruge en sovemaske selvfølgelig! Det smarte ved en sovemaske er, at du kan tage den med overalt, også på ferie. Er du så heldig, at du i løbet af din arbejdsdag har mulighed for at tage en powernap, er sovemasken uundværlig til at holde dagslyset ude. Hos hafaro.dk har de et stort udvalg af sovemasker

Dine øjne er i stand til at registrere lys, selvom dine øjenlåg er lukket, og det gør det svært at finde hvile, hvis der er bare den mindste form for sollys eller digitalt lys i din nærhed. En søvnmaske hjælper med at blokere alt – også lyset fra din bedre halvdel, der tjekker Instagram i sengen ved siden af dig eller din rejsekammerat, der roder med læselyset på flyrejsen.

Hvordan falder man i søvn, når det er lyst udenfor?
Hvordan falder man i søvn, når det er lyst udenfor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.